Juleprosjekter

2020
Som en årlig tradisjon ønsker vi å presentere årets Juleprosjekt for dere. Tidligere har gavebudsjettet vårt satt tydelige spor i Kina, Guatemala, Malawi, Tanzania og India. Tema for tidligere prosjekt har vært rent vann, skole og jenters utdanning.

I 2020 har vi støttet utbygging av skolen i Tanzania som vi startet på tilbake i 2016. Nå er endelig pulter og bord på plass.

Nytt prosjekt i 2020 er støtte til Tumaini sitt arbeid i Kenya.
Rent vann forandrer liv. Ca. 40% av kenyanere får vann fra usikre kilder som dammer og elver. Tumaini jobber for at så mange som mulig i prosjektområdet skal ha tilgang på rent drikkevann. Ved å eie en vanntank kan familier samle regnvann som både er rent og gratis.


 

2019
I stedet for å sende julekort til våre samarbeidspartnere, velger vi som tidligere å donere pengene til ideelle organisasjoner. Vi ønsker primært å støtte jenters utdanning og rent drikkevann.

I 2019 gikk bidraget til å støtte skolen vi er med på å bygge i Tanzania.

Fra å ha vært med fra starten ser vi prosjektet nå er ved å ferdigstilles.


 

2018
Som en tradisjon ønsker vi å presentere årets Juleprosjekt for dere. Tidligere har gavebudsjettet vårt satt tydelige spor i Kina, Guatemala, Malawi, Tanzania og India.

I 2018 har vi støttet to forskjellige prosjekter.
Det ene er forskerkonferansen 4th European Days of Albinism som i år ble holdt i Norge.
Det andre prosjektet er utbygging av skolen i Tanzania vi har støttet også et par år tidligere.

Link til JULEBREV 2018

Det andre prosjektet er utbygging av skolen i Tanzania vi har støttet også et par år tidligere.


2017

Som en tradisjon ønsker vi å presentere årets Juleprosjekt for dere. Tidligere har gavebudsjettet vårt satt tydelige spor i Kina, Guatemala, Malawi, Tanzania og India. Tema for tidligere prosjekt har vært rent vann, skole og jenters utdanning.
I 2016 startet vi på et skoleprosjekt i Tanzania som vi i 2017 har fortsatt på.
Vi ser frem mot nye spennende prosjekter i 2018

Link til JULEBREV 2017
2016

Som en tradisjon ønsker vi å presentere årets Juleprosjekt for dere. Tidligere har gavebudsjettet vårt satt tydelige spor i Kina, Guatemala, Malawi og India. Tema for tidligere prosjekt har vært rent vann, skole og jenters utdanning.
I år bygger vi skole i Tanzania!

Link til JULEBREV 2016

2015

Som en tradisjon ønsker vi å presentere årets Juleprosjekt for dere. Tidligere har gavebudsjettet vårt satt tydelige spor i Kina, Guatemala og India. Tema for tidligere prosjekt har vært rent vann og jenters utdanning.
I år har vi hatt gleden av å støtte et flott prosjekt i Malawi. Prosjektet drives av tidligere fredskorpsere og lærere.
Flere skoler har bl.a. “omvendt julekalender“ der de gir penger til prosjektet i stedet for gaver til hverandre.
Er du interessert kan du lese mere om prosjektene på adressene under.

Link til JULEBREV 2015

2014

Det har blitt en tradisjon for oss på Helmin å gi hele gavebudsjettet til et godt formål. I 2014 gikk pengene til å gi rent drikkevann til en landsby i India. Landsbyen heter Sirohi Bahali, og vannpumpe-anlegget ble innviet 30. august 2014. Det betyr at over hundre familier i landsbyen nå har fått tilgang til sårt etterlengtet rent drikkevann.

Link til JULEBREV 2014


Les mer om Naandi Organisasjonen her.
http://www.naandi.no/

2013

I år bestemte vi at hele gavebudsjettet vårt på nytt skulle gå til et vannprosjekt i India. I regi av NAANDI-organisasjonen har flere firma gått sammen om å gi landsbyen Alluru i Øst-India muligheten til rent drikkevann. 8000 beboere har nå muligheten til å skaffe seg renset drikkevann til en tiendel av prisen de måtte ut med for urenset vann tidligere.

Link til JULEBREV 2013

Les mer om Naandi Organisasjonen og Harry Hole- prisen her.
http://www.naandi.no/

 

2012

Så er vi atter en gang kommet til den tid på året da julehøytid og julefred skal senke seg over hus og hjem. Tiden på året da man deler gaver med hverandre og den tid på året da man kanskje ekstra godt kjenner hvor godt og trygt vi har det her oppe i kalde nord. I år bestemte vi at hele gavebudsjettet vårt skulle gå til et vannprosjekt i India. I regi av NANDI-organisasjonen har vi fulgt prosjektet tett. Pengene har gått uavkortet til prosjektet og den beskjedne summen har fullfinansiert et anlegg der mer enn 700 skolebarn får rent drikkevann.

FAKTA
India:
Befolkning: 1,241,491,960
60 % av den indiske befolkningen
har ikke tilgang til rent vann.

Anlegget
:
Brukere: 700-800 barn
Kapasitet: 250 liter pr. time

Naandi
:
Naandi Foundation har i dag
avgjørende innvirkning på livet
til over en halv million barn.

www.naandi.no
www.naandi.org

Link til JULEBREV 20122010 / 2011

I år har vi bestemt at hele gavebudsjettet vårt skal gis til to prosjekter. Begge prosjektene involverer mange barn og unge, både her i Norge og i de respektive landene.

 

Kina

På Møre Folkehøgskule i Ørsta har de et flott prosjekt som ble startet i 2003.  I ett av Kinas fattigste områder nyter over 200 barn på “Lilong barneskule” nytte av de norske elevenes store engasjement.

Vi anbefaler dere å gå inn på www.more.fhs.no for å lese mere om det flotte prosjektet.


Guatemala

Byen San Martin i Guatemala har en brannstasjon som heter “Fredrikstad Brannstasjon“. En brannbil der nede fungerer som ambulanse, redningsbil, lastebil osv. Brannbilen deres har sett sine beste dager for lenge siden, og nå jobbes det iherdig for å finansiere en ny bil i regi av Fredrikstad Brannkorpsforening.

Du kan lese litt om det unike samarbeidet i pdf'en her

Vi kan ikke hjelpe alle, men for de få vi hjelper betyr det alt!

 

Vi ønsker alle en Riktig God Jul og et God Nytt År.
Gå til HELMIN ehandel

Rehabilitering av pipe

FLEXIRØR_illustrasjon.jpg
8. februar 2024

 Rehabilitering med stabilrør eller flexirør.    

les mer…

Barnesikringsgitter

400512.jpg
8. februar 2024

  H75 B72 og 33cm (90-278cm)

les mer…

Dry Wiper

100350_DryWiper (3).jpg
8. august 2023

Glassrensesvamp til bruk  på ovnsruten.

les mer…